ЛУЃЕ ОД ЧАРШИЈАТА: Стефан Фармаковски, резбар

Луѓе од чаршијата: Стефан Фармаковски, резбар.

чаршија 1

Со оваа дејност се занимава професионално повеќе од 15 години. Резбари во дрво на стари охридски и мотиви од нашиот крај. Изработува икони и иконостаси за цркви овдешни и за оние во Австралија кај нашите иселеници.

чаршија 2

Изработува резби и со мотиви од други религии и други изработки по желба и нарачка на туристите и муштериите. Стефан и Соња Фармаковски учествуваат како претставници на Македонија со свој штанд на резби и резбарење и на меѓународниот фестивал во Турција, како и на други фестивали во Романија и Италија.

чаршија 3

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk