Во галеријата „Робевци“ изложба на слики од Папрадишки, Мартиноски, Личеновски, Коџоман

Изложените дела се дел од збирката на современа уметност при Завод и Музеј-Охрид. Изложбата ќе трае до 11 септември 2017 година.

Во Галеријата „Робевци“ во Охрид вечер ќе биде отворена изложбата „Антологија“ на која ќе бидат преставени дела од доајените на македонското сликарство.

галерија

Ќе бидат преставени дела на Димитар Андонов Папрадишки, Димитар Пандилов, Никола Мартиноски, Лазар Личеноски, Томо Владимирски, Вангел Коџоман и Василие Поповиќ-Цицо.

Изложените дела се дел од збирката на современа уметност при Завод и Музеј-Охрид. Изложбата ќе трае до 11 септември 2017 година.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk