Филмот за човекот кој го довел Ајхман пред лицето на правдата вечерва пред охриѓани

Најголемите германски актери Бургхарт Клауснер и Роналс Зерфелд се ѕвезди во „Луѓето против Фриц Бауер“, зајадлив историски трилер, кој ги хронизира херкулевите напори на германскиот окружен правобранител Фриц Бауер да го доведе нацистичкиот воен злосторник Адолф Ајхман пред лицето на правдата.

херој или предавник

Филмот е на репертоарот на Центарот за култура „Григор Прличев“ – Охрид, вечерва со почеток од 20 часот. Билетот изнесува 50 денари.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk