Локалните избори на 15-ти октомври, екстерното укинато

Пратениците денеска ја премостија состојбата во општините, носејќи измени во Изборниот закон. Наместо во првата половина во мај, како досега, изборите за членови на советите и за градоначалниците ќе се одржат во првата половина на октомври.

советници

Градоначалниците и советниците остануваат на функциите до одржувањето на локалните избори.

Исто така, на денешната седница беа донесени и измените на законите за образование, сите во скратена постапка. Со измените се овозможи укинување на екстерното тестирање кое се спроведуваше од 2013 година.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk