Во Охрид ќе се одржат 22-те регионални спортски пензионерски натпревари

Игрите за отворени ќе ги прогласи заменик градоначалникот на Охрид Ангел Јанев и заменик претседателот на Сојузот на пензионерските здруженија на Македонија Псалтир Кароски.

На СРЦ „Билјанини извори“ утре со почеток од 9 часот и 30 минути ќе се одржат 22-те региоални спортски пензионерски натпревари.

пензионери 3

Предвидено е учество на околу 200 спортисти од општините Охрид, Струга, Дебар, Кичево, Македонски Брод и Вевчани кои ќе се натпреваруваат во 11 спортски дисциплини.

Игрите за отворени ќе ги прогласи заменик градоначалникот на Охрид Ангел Јанев и заменик претседателот на Сојузот на пензионерските здруженија на Македонија Псалтир Кароски.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk