Нова фабрика во ТИРЗ Струмица, предвидени 1.500 вработувања

Почнува да работи фабриката „Адиент“ во технолошко- индустриската развојна зона во Струмица. Инвестицијата е 20 милиони евра, предвидени се 1.500 вработувања.

Адиент

Во новиот капацитет треба да бидат префрлени 750 работници кои ги ангажираше американската компанија „Адинет“ во браунфилд погонот во Струмица.

До крајот на годината треба да се реализираат уште 400 нови вработувања. Во фабриката ќе се произведуваат навлаки за автомобилски седишта.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk