Елена Лангоска победник на Општинскиот натпревар „Млади библиотекари“

Во просториите на градската библиотека „Григор Прличев“ во Охрид се одржа годинашниот Општински натпревар „Млади библиотекари“.

библиотекарство 1

На натпреварот учествуваа 18 ученици од 6 основни училишта од Охрид и околината.

библиотекарство 2

Меѓу нив, најдобар успех покажа Елена Лангоска, ученик во VIII одделение од ОУ „Ванчо Николески“ од с. Лескоец под менторство на библиотекарот Ана Пупиноска Стојкоска.

библиотекарство 4

библиотекарство 3

Победничката на Општинскиот натпревар ќе учествува на Републичкиот натпревар кој ќе се одржи на 3 ноември 2017 година.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk