Нобелова награда за мир за меѓународната кампања за укинување на нуклеарното оружје

Годинава, Нобеловата награда за мир ја доби меѓународната кампања за укинување на нуклеарното оружје.

нобел за мир

Станува збор за коалиција на невладини организации од повеќе од 100 држави која се бори за забрана на атомското оружје со носење меѓународен закон.

Во јули, 122 земји ја потпишаа спогодбата на Обединетите нации за забрана на нуклеарното оружје, но САД, Русија, Кина, Велика Британија не учествуваа во преговорите.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk