ФИОФА со награда на меѓународниот филмски фестивал во Тетово

Филмската академија во Охрид ја доби првата награда на еден фестивал. ФИОФА беше наградена на интернационалниот филмски фестивал tiff ODA во Тетово, кој се одржа од 3 до 7 октомври годинава.

ФИОФА

Станува збор за филмот „First kiss“ („Првиот бакнеж“), колективно дело на целата филмска академија во Охрид, а под режисерската палка на Нора Сарак, студент на одделот за режија при ФИОФА.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk