Македонија ќе биде домаќин на „Самит 100“ на 16 и 17 октомври

Проектот „Едисон“ на „Самит 100“ во Скопје. Со електрификација на патната инфраструктура до поголема употреба на електричните автомобили и помало загадување. Средствата за реализација обезбедени од ЕУ.

Мукаетов

фото: МРТ

На 16-ти и 17-ти октомври бизнис-лидерите од регионот ќе се обидат да најдат различни форми на соработка за поголема конкурентност и заеднички настап на трети пазари. Еден од главните говорници на самитот е еврокомесарката за транспорт Виолета Булц.

Ова е 6-ти годишен собир. Досега преку иницијативата е реализиран проектот „Феникс“ за заеднички настап на градежните фирми од регионот во Арапските земји и Русија.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk