Пепиќ, Алими, Дурловски, Додевски и Ченто тврдат дека не се виновни за „27 април“

Во Кривичниот суд во Скопје денеска во рамки на судењето за случувањата во Собранието на 27 април 2017 година, завршни зборови дадоа обинетите Мунир Пепиќ, Абдуљфета Алими, Игор Дурловски, Младен Додевски и Јане Ченто, кои се товарат за сторено кривично дело терористичко загрозување на уставниот поредок. „Не сум нападнал никого. И на снимките се гледа […]

Повеќе

Дурловски: Не барав амнестија затоа што сум смел, туку дека не сум виновен!

Игор Дурловски на завршните зборови за настаните на 27 април 2017 изјави дека ја испеал химната на Република Македонија и заминал со синот да гледа ракомет во спортската сала „Јане Сандански“ и откако видел на интернет дека граѓаните влегуваат во Собранието, се вратил. „Освен мое присуство таму, друго нема што да утврдите. Доколку најдете доказ […]

Повеќе