(ВИДЕО) Боки 13, Катица Јанева, Фатиме Фетаи, Зоран Заев главни маски на годинешниот Вевчански карневал

Регион

Боки 13, Катица Јанева, Фатиме Фетаи, Зоран Заев главни маски на годинешниот Вевчански карневал.

Традиционално и годинава вевчанци преку маските и играта на сатиричен начин ги исмеааја политичарите и настаните кои ја одбележаа годината што измина.

Илјадници гости од земјава и регионот уживаа во отворениот театар без граници кој го нуди Вевчанскиот карневал.

Posted by Vevcani Carnival Вевчански Карневал on Monday, 13 January 2020
Please follow and like us:
Tagged