(ФОТО) Се случи чудо: Во Охридското езеро се врати Лилит, еден од црните лебеди

Охрид

Ден после Водици се случи чудо. Во Охридското езеро се врати Лилит, еден од двата црни лебеди кои пред повеќе од три години беа донесени и пуштени во езерото, а потоа исчезнаа.

За ова на Фејсбук информираше еден од иницијаторите за нивното носење Зоран Тунтев.

"Сакајте ги животните. Ним Господ им подарил зачеток на мисла и тивка радост. Не нарушувајте ја таа мисла, не мачете ги,…

Posted by Zoran Profa Tuntev on Tuesday, 21 January 2020

Инаку црниот лебед го имало во Охридското езеро и во седумдесеттите години на минатиот век, но поради човечка негрижа исчезнала.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged