(ВИДЕО) За пусти пари го предаде својот народ, заради власт

Македонија

На својот фејсбук профил, генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев, објави видео и текст за скандалот со канабис.

Скандалот со “канабис милионите на Заев” открива дека од производството на канабис криминално-рекетарската банда направила нова рекет машинерија.

Скандалот покажува дека лица и фирми блиски на Заев и власта се оние кои добивале лиценци за марихуана, но и она што е идникативно е тоа што постои огомен сомнеж дека дел од компаниите не ги исполнуваат законските услови.

Јавна тајна е дека контролата од државата во последните три години на голем дел од плантажите ја нема, а кога нема контрола има црн бизнис, и многу милиони.

Ова видео ја покажува алчноста на Заеви по пари, и зошто Заев ја третира државата како приватна фирма за богатење. И кога некој ќе праша зошто, одговорот е “за пусти пари го предаде својот народ, заради власт”!, напиша Јанушев.

канабис милионите на Заев

Скандалот со “канабис милионите на Заев” открива дека од производството на канабис криминално-рекетарската банда направила нова рекет машинерија.Скандалот покажува дека лица и фирми блиски на Заев и власта се оние кои добивале лиценци за марихуана, но и она што е идникативно е тоа што постои огомен сомнеж дека дел од компаниите не ги исполнуваат законските услови.Јавна тајна е дека контролата од државата во последните три години на голем дел од плантажите ја нема, а кога нема контрола има црн бизнис, и многу милиони.Ова видео ја покажува алчноста на Заеви по пари, и зошто Заев ја третира државата како приватна фирма за богатење. И кога некој ќе праша зошто, одговорот е “за пусти пари го предаде својот народ, заради власт"!

Posted by Igor Janushev on Sunday, 26 January 2020

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged