Екстремно намален водостојот на Сатеска кај Ботун

Регион

Нивото на реката Сатеска на мерното место кај Ботун е за 15 пати пониско од вообичаеното, покажуваат последните податоци од мерењата на Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Охридското Езеро има за 12 сантиметри пониско ниво од просечното за овој месец.

Синоптичарите за следните три дена најавуваат сончево време, додека прогнозата за дожд е од понеделник.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged