(ФОТО) Герила акција осамна пред зградата на општина Охрид: Ова е Република Македонија

Охрид

Вчера во текот на денот герила акција осамна пред државните институции низ неколку градови низ државата.

Станува збор за натписот „Ова е Република Македонија“, кој во Охрид беше поставен пред зградата на општина Охрид.

Гневот доаѓа од самиот факт што власта врши притисоци и се спротиставува на неистомислениците, додека ниту самите не го почитуваат Договорот од Преспа, т.е промената на името.

Please follow and like us:
Tagged