(ФОТО) Во Велгошти се одржа традиционалниот маскенбал Емшири по повод Прочка

Охрид

Во организација на месната заедница на село Велгошти, а по повод верскиот празник Прочка – Велики Поклади денеска се одржа традиционалниот маскенбал Емшири.

Како и претходните години, така и оваа година, на маскенбалот можеа да се видат голем број креативно изработени маски. 

Од страна на организаторот беа обезбедени награди за поголемите и симболични пакетчиња за малите емширчиња.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged