ВМРО-ДПМНЕ Струга: Нека е за многу години Прочка, празникот кој ја прочистува душата и не обединува сите

Регион

Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Струга на сите верници од православна вероисповед им го честита големиот христијански празник, Проштални поклади- Прочка.

Во честитката се вели:

Да простиме, значи да пронајдеме добрина во себе. Да простиме некогаш е тешко, но тоа е единствениот пат за духовен мир.

Денес и небото и простува на земјата, и човек му простува на човека. Човечки е да погрешиме, но и човечки е да простиме.

Нека е за многу години Прочка, празникот кој ја прочистува душата и не обединува сите.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged