(ФОТО+ВИДЕО) Попушти новата брана на Слатинско езеро

Регион

Природата пред време ја тестираше издржливоста на новата брана на Слатинско езеро во општина Дебрца. Имено, дождовите што паѓаа деновиве, а поради недоволната пропусливост на испусниот вентил, направија да почне да се полни езерото. Неочекувано и разочарувачки се појави процеп на долниот дел на Браната, низ кој протече и сеуште течи вода.

Ексклузивни видеа и фотографии ПОПУШТИ НОВАТА БРАНА НА СЛАТИНСКО ЕЗЕРОБидејќи сеуште не е очистено дното на…

Posted by Milivoj Kosteski on Tuesday, 10 March 2020

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged