(ФОТО+ВИДЕО) Во Куратица поставено 101 знаме со Сонцето од Кутлеш

Охрид

Охридското село Куратица, познато по традиционалниот „Курајчки карневал“, станува новото упориште на македонштината, а добива и нов препознатлив белег.

Имено таму деновиве беа поставени 101 знаме со Сонцето од Кутлеш од кои едно големо од пет метри.

Разбиваме досада 😉 Kuratica Tasha Casti Pere Sva Josifoski Ivan Kotoski Filip Petkoski Pece Ristoski Goce Baloski Марио

Posted by Горан Ангелоски on Sunday, 29 March 2020

Posted by Горан Ангелоски on Sunday, 29 March 2020

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged