Се чека владината одлука за полицискиот час

Македонија

Владата денеска треба да решава за предлогот поднесен од Комисијата за заразни болести полицискиот час за претстојниот викенд, кој е продолжен со два празника, да почне в сабота во 19 часот и да заврши во 5 часот во вторник.

Причината, како што појасни министерот за здравство Венко Филипче, се должи на непочитувањето на мерките од страна на одредени граѓани, а зголемениот број новозаразени со Ковид-19 е поради настаните и семејните собири што се случувале изминатите денови.

Надлежните сметаат дека со ваква ригорозна мерка ќе се постигне вистински ефект.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged