Пановски: Ситуацијата со кoрoнaвиpycот излезе од кoнтролa

Македонија

Работата е веќе испуштена од контрола, не требаше да се пуштат навечер младите да шетаат, затоа што тие допрва ќе го шират вирусот како најголеми преносители, тврди докторот Никола Пановски.

– Бидејќи Комисијата за заразни болести тврди дека ја има ситуацијата под контрола, треба да ги затворат општините каде што се жариштата, да се постави полиција пред секоја зграда или куќа во која има кластери, да се контролираат тие места, порачува Пановски.

извор: Република

Please follow and like us:
Tagged