(ФОТО) Во изборен молк, во Лескоец за глас повеќе се тампонираат и поплочуваат сокачиња

Охрид

На ден пред гласањето за предвремените парламентарни избори и во изборен молк, се тампонираат и поплочуваат помали сокачиња на улица “Рашанец” во Лескоец.

За разлика од овие сокачиња кои се тампонираат, сокачињата од спротива и малку подолу, каде жителите не обеќале дека ќе глаасат за една партија, се неасфалтирани и непоплочени.

Жалосно е што во 21 век се уште има луѓе кои за да стигнат до своите домови газат кал и голтаат прашина, а некои тоа го користат за политички цели и со ефтин популизам се обидуваат да добијат глас повеќе.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged