(ВИДЕО) Коронавирусот не ги спречува: Македонија се „сели“ во Охрид

Охрид

Речиси илјадници граѓани овој викенд ќе ги преплават сите познати туристички дестинации во земјава, со оглед на споениот викенд и неработниот ден кој следува во понеделник.

Како и вообичаено најпосакувана дестинација за илинденските празници е Охрид каде од попладнево доаѓаат голем број туристи, најмногу од Скопје.

Викендов Охрид го достигнува шпицот на сезоната и се бара кревет повеќе, но туристичките работници велат дека капацитетите се веќе резервирани уште пред две до три недели.

На патарините од главниот град кој водат до Охрид преку Скопје-Тетово и Гостивар попладнево има зголемена фреквенција на возила.

Видео од камерите на патарините можете да следите ТУКА.

Please follow and like us: