Мицкоски за Илинден во Ташмаруништа

Регион

По повод државниот и национален празник 2 Август, Илинден, празник кој претставува симбол на Македонската борба за самостојна и независна држава, во Ташмаруништа, ќе присуствува и ќе се обрати претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Проф. д-р Христијан Мицкоски.

– Ве покануваме сите, да оддадеме почит на нашите илинденци, онака како што им доликува, да ја збогатиме манифестацијата и да ја продолжиме традицијата на нашите предци! Сите кои што ќе присуствуваат на манифестацијата, би ве замолиле, да ги почитувате мерките за заштита од КОВИД-19, носејќи лична заштитна опрема!, велат од ВМРО-ДПМНЕ ОК Струга.

Please follow and like us:
Tagged