(ФОТО) Свежо цвеќе и поклон пред спомен обележјето на Илинденците во Велгошти

Охрид

Традиционално во предвечерието на најголемиот и најсветлиот македонски празник Илинден свежо цвеќе пред споменикот на Илинденците во Велгошти положија делегациите на Општинскиот Комитет, Месен Комитет Велгошти и Месна Заедница Велгошти.

Свежо цвеќе положи и идниот пратеник во Собранието на Република Македонија, Д-р Кирил Пецаков, како дел од делегацијата на општина Охрид.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged