СДСМ одлучува за предвремени парламентарни избори

Македонија

По неколку одложувања, вечерва Извршниот одбор на СДСМ конечно треба да го соопшти ставот во врска со барањето на опозициската ВМРО-ДПМНЕ за предвремени парламентарни заедно со претседателските избори.

На дневен ред на состанокот вечерва се очекува да се разговара и за претстојните претседателски избори, за кои веќе е познато дека СДСМ се уште го бара најсоодветниот кандидат за претседател, кој ќе биде избран на конгресот на 3 март, иако официјално не е целосно отфрлена опцијата Заев и Ахмети сепак да се договорат за консензуален кандидат.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged