(ВИДЕО) Ниту еднаш не изусти „Македонија“: Заев говореше за „нашата земја“ и за „татковината“

Македонија

Сонот на сите претходни генерации за независна и слободна држава се исполни, денеска 29 години од прогласувањето на самостојноста, нашата татковина има најмногу пријатели, истакна претседателот на Владата, Зоран Заев на прославата по повод одбележувањето на Денот на независноста – 8 Септември.

Toj во обраќањето ги користеше термините „татковината“, „нашата земја“ и речиси секој втор збор му беше НАТО. Ниту еднаш не изусти ни Македонија.

Please follow and like us:
Tagged