Почина Љубисав Иванов – Ѕинго

Македонија

Во 84 година од животот почина Љубисав Иванов – Ѕинго. Македонците ќе го паметат како долгогодишен политичар и градоначалник на Кратово, претседател на Социјалистичката партија на Македонија и пратеник во Собранието на Македонија. Ѕинго е и поранешен претседател на Фудбалскиот Сојуз на Македонија (1993-1999), долгогодишен истакнат фудбалски работник, прв човек на ФК Силекс и почесен претседател на ФФМ.

Please follow and like us:
Tagged