ТРАГЕДИЈА ВО ОХРИД: Најверојатно од Ковид-19, почина 35-годишна охриѓанка која дотогаш немала никакви симптоми

Охрид

Тага и неверување во семејство во Охрид. Почина 35 годишната Ивана која дотогаш немала никакви симптоми пишува интернет порталот Магазин.

Според пишувањата на порталот, се се случило само во два дена, без предходни симптоми. Ивана пред два дена добива покачена температура, температурата и се смирува со помош на таблети. Но, после кратко време температурата повторно и се покачува по што се алармира брзата помош во Охрид, каде се носи во инфективно оддление при што  веднаш се приклучува на кислород за дишење. Но поради влошената состојба коефициентот кој треба да биде најмалце 60 (*волумен на белите дробови) се спушта на 30 поради што инфективното одделение од Охрид се одлучуваат да ја испратат во  специјалната болница Систина за да ја стават на респиратор за дишење, бидејки истиот го нема во охридската болница.

Сепак и покрај интервенцијата на Охридската болница, и ангажирањето на медицинско возило, Ивана починала на пат кај Кичево, не издржала да ја однесат во Скопје.

Целиот текст прочитајте го на Магазин.

Please follow and like us:
Tagged