Очекуваме одговор од градоначалникот Георгиески: Дали спорниот објект е дивоградба или легална градба?

Охрид

1. Дали се работи за дивоградба?

2. Дали инспектори ќе излезат на терен?

3. Дали доколку се утврди дека е дивоградба, градоначалникот ќе ја руши истата? 

Ова се прашањата кој денеска ги испративме до општина Охрид, а во врска со објавата дека кровот на зграда во близина на градскиот пазар станува нов спрат и дали тоа претставува нова дивоградба.

Останува да видиме дали ќе добиеме одговор на прашањата или градоначалникот Константин Георгиески ќе одбегне да одговори?

Please follow and like us:
Tagged