Мицкоски: Ако европските бирократи продолжат да стојат на страна и покрај хегемонистичките и големодржавни идеи на Бугарија и не ги почитуваат нашите заложби за ЕУ, тогаш заклучувам дека не споделуваме исти вредности

Македонија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на вчерашното интервју на МТВ говорејќи за односите Македонија-Бугарија и нашето пристапување во ЕУ со јасна порака до сите инволвирани.

– Ако европските бирократи продолжат да стојат на страна и покрај хегемонистичките и големодржавни идеи на Бугарија и не ги почитуваат нашите заложби за Европската унија, тогаш заклучувам дека не споделуваме исти вредности, треба да се европеизираме сами и да чекаме други гарнитури политичари со кои сме на иста линија, рече Мицкоски.

Please follow and like us:
Tagged