Кога донира Јавно претпријатие, донираат граѓаните и не треба сликање и фалење

Охрид

Директорката на ЈП „Билјанини Извори“, Гордана Јованоска, денеска се пофали дека јавното претпријатие донирало производи во Ковид центарот во ЈЗУ Општа болница Охрид.

Но ваквата постапка не е за сликање, а уште помалку за фалење, од причина што кога донира јавно претпријатие, всушност донираат граѓаните.

Може да донира синдикатот, може да донираат група вработени од своите плати, но не и јавно претпријатие.

Please follow and like us:
Tagged