Анкета на „Сиа Виста“: ВМРО-ДПМНЕ со четири проценти предност пред СДСМ

Македонија

Институтот за стратегии, истражувања и анализи СИА ВИСТА за сопствени потреби направи анкета на јавното мислење.

Од анкетата јасно се гледа дека ВМРО ДПМНЕ и Христијан Мицкоски уживаат поголема доверба кај граѓаните.

Со оценка единица е оценета работата на Владата, а за антикризната помош поголем дел одговориле дека е поткуп, недоволна или се користи како маркетинг.

Нарачател и спроведувач на анкетата е тимот на Институтот СИА ВИСТА, резултатите кои ќе се објават во два дела се користат за потребите на анализите на институтот.

Еве ги резултатите:

Анкетата е спроведена телефонски во период од 21.12.2020 – 25.12.2020 врз 1.523 испитаници при што е водено сметка за демографската структура и етничката припадност. При анализата опфатени се сите изборни единици. Маргиналната грешка е плус, минус 1.5%.

Please follow and like us:
Tagged