ВМРО-ДПМНЕ во сабота во Охрид ќе собира потписи за укинување на Законот за попис

Охрид

Во сабота на Градскиот плоштад во Охрид, во организација на ВМРО ДПМНЕ Охрид, ќе се собираат потписи за укинување на Законот за попис.

– Заедно започнуваме со собирање граѓански потписи за фер, веродостоен и европски попис.

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид ве повикува од сабота, 20 февруари од 12 до 15 часот на Градскиот плоштад, согласно протоколите за КОВИД-19, да дадеме поддршка на иницијативата за собирање потписи за укинување на Законот за попис и заеднички да го спречиме политички мотивираниот попис во Македонија.

Потребна ни е статистичка операција, исправен и точен попис на населението, а не лажиран и политички каков што сака да спроведе Владата на СДСМ! Да се потпишеме за да ги спречиме политичкиот грабеж и фалсификат на Власта, порачуваат од ВМРО ДПМНЕ Охрид.

Please follow and like us:
Tagged