Пецаков до Филипче: Заради тоа што ПР-от ви беше побитен од реалната и суштинската борба со Ковид-19, затоа состојбата во здравството и економијата е ваква

Охрид

Ама, Министре извини вака….

Доста ни е од ПР и неславно ме потсеќа ова на карантинските пресконференции кои траеја со часови. Ниту има смисла,ниту е фер!

Во оваа пандемија сликата и состојбата и на здравството и на економијата е ваква, исклучиво заради тоа што ПР- от беше побитен од реалната и суштинската борба со Ковид-19:

1.Најголем број на мртви на милион жители во Европа и 6/7 во светот!

2.Вакцини нема, со исклучок на пакетчето од Србија исто така направен ПР настан како да слета авион со вакцини( шо е за право во соседството, а и во други држави авионите беа помпезно најавувани и пречекувани…

Ете тој е резултатот од неработата и неспособноста на оваа влада …

Ps. Што би рекол Заев, не се набавувале вакцини, за да не се набавеле повеќе од него што требало..

Монти пајтон класичен, само шо од антологиска комедија, веќе преминува и наликува на крими драма со лош завршеток!

Неспособни сте и тоа треба да си го признаете!, напиша на фејсбук пратеникот Кирил Пецаков.

Please follow and like us:
Tagged