Полицијата 24 часа ги чува таблите со „Северна Македонија”

Македонија

Новите крајпатни табли со Република Северна Македонија што беа поставени на граничните премини во средата, полиција ги чува 24 часа на ден. А полицајци позорникари чуваат стража и ноќе, поради опасност да бидат симнати, ишкртани или украдени за старо железо, пренесува САКАМДАКАЖАМ.МК..

Неофицијално, полицајците се со задача да стојат покрај новопоставените табли, со оглед на тоа дека се заканува опасност противниците на новото име на државата да им го сторат на таблите со Северна истото што им го сторија на тие со автопатот „Пријателство“.

извор: СДК

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged