Или си СДСМ или не: Сликачите и снимачите од СДСМ, познатите партиски послушници вработени во Затворот

Охрид

Епидемијата на партиски вработувања се шири повеќе и повеќе. Па така или си СДСМ или не си. Ако си, ќе се вработиш и ќе славиш и забавуваш, а ако не си, тогаш нема вработување. Партиските војници Благојче Радески и Наум Баулоски вработени во КПУ Затвор – Охрид.

Двете лица многу добро познати по тоа што сликаа и снимаа за време на протестниот марш на ВМРО-ДПМНЕ во Охрид, претходно работеле во агенција за обезбедување, потоа ангажирани како резерва во Министерството за внатрешни работи, сега како награда се вработени во Затворот во Охрид. Прво сликаа и снимаа, сега се забавуваат одлично после вработувањето.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged