ВМРО-ДПМНЕ Охрид на припадниците на ромската заедница им го честита 8 Април – Меѓународниот ден на Ромите

Охрид

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на припадниците на ромската заедница им го честита 8 Април – Меѓународниот ден на Ромите.

Во честитката се вели:

“Ромскиот етнички и културен идентитет е цврсто вграден низ живеењето во Охрид и Македонија. Унапредувањето и инклузијата на ромската заедница треба да бидат заложби на државата со цел просперитетна и сигурна иднина.

Нека празничните денови бидат исполнети со многу здравје и љубов.

Честит 8 Април – Меѓународниот ден на Ромите!”

Please follow and like us:
Tagged