Да не заборавите: Денеска се враќа полицискиот час

Македонија

Полицискиот час се враќа на сила денеска, 2 мај и ќе трае секој ден до до 15 мај (со можност за продолжување, зависно од епидемиолошката слика во државата), од 21 часот навечер до 5 часот наутро.

Потсетуваме дека единствен исклучок, беше вчеравечер, пред Велигден, и вечерта
на 12 кон 13 мај, за муслиманскиот празник Рамазан Бајрам.

Овие прекини на рестрикцијата на движењето на граѓаните, како што истакнаа министерот за здравство и неговиот заменик – Венко Филипче и Илир Хасани, се воведени за да можат граѓаните да се чувствуваат слободно за време на овие два големи верски празници. Сепак, како што и властите постојано апелираат, отсуството на полициски час не значи и отсуство на рестрикции, односно граѓаните сѐ уште се должни да ги почитуваат мерките за заштита од корона вирусот, пред сѐ за себе и здравјето на своите најблиски.

Please follow and like us:
Tagged