Охрид стана општина во Република Северна Македонија

Охрид

И општина Охрид на својата официјална веб страна го смена името на државата во Република Северна Македонија.

Иако мнозинството од граѓаните на Охрид го бојкотираше референдумот за промена на името и јасно покажа дека не се согласуваат со промената на вековното име, сепак општинските власти не се грижат за тоа и ја направија промената на името на државата на официјалната веб страна.

Граѓаните се револтирани од ваквиот однос и им порачуваат на власта да се насочат во решавање на реалните потреби на граѓаните отколку на менување на вековното име.

ОХРИД 24

Please follow and like us:
Tagged