Чомовски: Македонија има среќа што го најде Зоран Заев

Македонија

Новинарот Александар Чомовски во „Click Plus“ на ТВ21 вели дека актуелниот премиер Заев сфатил дека прво се решаваат стратешките прашања.

-Македонија имаше среќа што го најде Зоран Заев. Без таков, сега ќе речам налудничав политичар кој сфати дека главните стратешки партнерни се решаваат во првите две до три години од владеењето, ние ќе бевме црна дамка, црна оаза, закопана држава, посочи Александар Чомовски.

Додава дека овој модел на решавање на спорови, допрва ќе се изучува со сите свои слабости што ги има на домашната сцена, но договорот од Преспа го гледа како пример и за регионот.

Please follow and like us:
Tagged