ВМРО-ДПМНЕ и денеска со протест во Охрид, ќе се блокира кружниот тек кај „Гимназијата“

Охрид

Протестите на ВМРО-ДПМНЕ продолжуваат и денеска.

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид ги повикува на протест сите граѓани кои не се согласуваат со политиките на Власта денес од 15 до 17 часот со блокада на кружниот тек кај Мини Маркет.

Во повикот се вели:

“Воедно се извинуваме поради прекинот на сообраќајот во тој период, па ги замолуваме граѓаните да ги користат останатите улици во градот за непречено одвивање на сообраќајот. Единствен начин да се спречат штетните политики на власта е јавноста со својата критика и народот да биде на улиците.

Народот докажа дека е обединет против оваа ненародна власт.

Храбро секогаш во одбрана на Македонија”.

Please follow and like us:
Tagged