Владата ќе потроши 30.000 евра на тоалетна хартија!

Македонија

Од Службата за општи и заеднички работи на Владата пред пет работни дена објавен е тендер, каде предмет на набавката е тоалетна хартија и брисачи за раце.

Вредноста на оваа количина на набавката е предвидено да биде во вредност од 1.868.227 денари, односно над 30.000 евра.

Фирмата која го добила тендерот е „Минако”, претставувана од управител Анита Максимовска Радева, која, како што пренесуваат одредени медиуми, често се јавува како добитник на тендери од државни институции, од Уставен Суд, факултети, министерства, болници и јавни претпријатија.

извор: Република

Please follow and like us:
Tagged