Филипче најави трета доза вакцина, ќе ја примаат следниве категории на граѓани

Македонија

Трета доза на вакцина против коронавирус ќе се воведе во Македонија.

Министерот за здравство, Венко Филипче, денеска изјави дека трета доза ќе се препорача кај луѓе кои се имунокомпромитирани.

Станува збор пациенти со трансплантации, пациенти кои се на хронична дијализа и други пациенти согласно дијагнозата. Препораката дојде денеска, во текот на неделата ќе стартува овој процес, истакна Филипче.

Министерот посочи дека во градовите со висок процент на вакцинација нема пациенти во болниците. Како пример ги посочи Охрид, Битола, Штип.

Please follow and like us:
Tagged