Нефи Усеини ќе ја предводи листата на ДУИ во Охрид

Охрид

Контроверзниот охридски бизнисмен, Нефи Усеини, повторно ќе ја предводи советничката листа на ДУИ во Охрид.

Усеини беше советник и во претходниот состав на Советот, но си поднесе оставка во ноември 2020 година.

Неговото име на охридската јавност и е познато од поодамна, но на пошироката јавност и стана познато по дивоградбата кај Чинарот и бетонската база, но и по нападот врз колегата советник Џемал Мена, универзитетскиот професор Илјаз Илјази и охриѓанецот Спирко Топал.

За него во последните четири години, охриѓани коментираа дека е градоначалник во сенка.

Please follow and like us:
Tagged