Плусинфо: ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ГО ПОБЕДИ СДСМ ВО БИТКАТА ЗА СОВЕТНИЧКИТЕ ЛИСТИ? Христијан Мицкоски убедливо пред Зоран Заев во анкетата на Прорисрч

Македонија

Во пресрет на локалните избори, порталот Прорисрч, во соработка со редакцијата на Плусинфо, спроведе телефонска анкета од 2 до 9 октомври 2021 година, на репрезентативен примерок од 1.006 граѓани. Граѓаните беа прашани за нивниот избор на локалните избори, како и за довербата во политичарите.

Во битката за советничките листи, води ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ со 26% спрема 19,7%, а на прашањето на довербата во политичарите убедливо води Христијан Мицкоски пред Зоран Заев, со 15,5% спрема 10,6%, што се смета за пресврт.

Целиот текст прочитајте го ТУКА

Please follow and like us:
Tagged