Сведоштво од Охрид – вработен во општинската администрација одбил да донесе 10 лични карти за изборите, малтpeтиpан од специјалци на полицијата

Охрид

Лице вработено во јавната админстрација во Охрид за порталот Инфомакс открива страшни детали за притисоците и заканите од страна на СДСМ.

Лицето добило насоки од СДСМ да најде десет нови гласачи кои ќе гласаат за нив на локалните избори во Охрид. Тој одбил, по што бил пресретнат од специјална единица од Скопје, кои се легитимирале, по што го малтретирале и измачувале пред сведоци. Го претресувале детално, му го претресувале и автомобилот.

Притисоците продолжиле и по инцидентот, во канцеларија, на работното место, на телефон, по улица…

Добил закани и дека ќе биде избркан од работа, и тој, и негови блиски кои работат во државни институции.

Целото сведоштво погледнете го на следниов линк https://www.facebook.com/298619206927603/posts/4337025069753643/

Please follow and like us:
Tagged