Директорот на ЈП „Водовод“ Охрид, земал поголема плата од градоначалникот

Охрид

Директорот на ЈП „Водовод“ земал поголема плата од градоначалникот. Неговите месечни примања како прв човек на ЈП биле во бруто износ од 83.592 ден, брифираат за Охрид1 од ЈП.

Инаку платата на директорите на ЈП се движи околу 40.000 ден, но неофицијално директорот на ЈП „Водовод“ сам си ја зголемил и истата нето изнесувала над 60 000 ден.

извор: Охрид1

Please follow and like us:
Tagged