46 отсто од македонските граѓани веруваат дека од авион прскаат вируси

Македонија

Влора Речица, една од авторките на истражувањето на Институтот за демократија со наслов „Човек од народот“, во „Клик Плус“ на ТВ21 посочи дека имало испитување во кое 46% од испитаниците одговориле дека веруваат дека вирусот се прска од авион.

Формулацијата на прашањето е колку веруваат дека не прскаат со вируси од авион. И 46% целосно или делумно се согласуваат дека не прскаат со вируси од авион, рече Речица.

Што се однесува до короната, 60 отсто од испитаниците сметаат дека е направена во лабораторија и со тоа сакаат да ги контролираат луѓето.

извор: Република

Please follow and like us: